• Eerstvolgende cursus Muziek Maak Je Zelf (MMJZ) staat gepland te beginnen na de voorjaarsvakantie als de corona situatie dat toe laat !!
  • Aanmelden voor die MMJZ cursus van 2022 kan al vanaf nu!!
  • Aanmelden voor orkest; ensemble of muzieklessen ook via deze website!

Harmonie

Het harmonie orkest

Het harmonie orkest van de Stedelijke Muziekvereniging bestaat uit ca. 30 muzikanten, in leeftijd variërend van 11 tot en met 70 jaar. Het orkest staat sinds januari 2019 onder de artistieke leiding van dirigent Rudy Böhmer. Onder zijn leiding hopen we het orkest weer een boost te geven.

Afhankelijk van het instrument speelt men minimaal op het niveau van het A of B-examen HaFaBra.

Het orkest repeteert op woensdag avond van 19:30 tot 21:30 uur in het gebouw van de Muziekvereniging: Het Stedium.

Optredens

Het harmonie-orkest geeft enkele malen per jaar een concert.
Daarnaast verleent de Stedelijke medewerking aan evenementen in Huissen, zoals de Koninginnedag, Avondvierdaagse, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en de Huessense Umdracht.

Voor foto-impressies van optredens en andere activiteiten, klik hier.

Het repertoire

Het repertoire bestaat voor een groot deel uit arrangementen, die dirigent Rudy Böhmer speciaal gemaakt heeft. Verder natuurlijk ook uit bewerkingen van klassieke muziekstukken, filmmuziek, populaire muziek en speciaal voor harmonie-orkesten gecomponeerde stukken. De selectie wordt samengesteld door de muziekcommissie die bestaat uit de dirigent en enkele leden van het orkest, t.w.:

  • Margot van Raaij
  • Sabine van Ingen
  • Roos de Beijer

Interesse?

Een aantal secties van het orkest kunnen nog uitgebreid worden, dus heb je interesse, kom dan eens kijken tijdens een repetitie of stuur een berichtje via onze contact pagina o.v.v. interesse in orkest. Binnen drie werkdagen nemen wij contact met u op.