• Korte vakantie dit keer voor de repetities van zowel het Slagwerk ensemble als het Harmonie orkest.
  • Aanmelden voor de Muziek Maak Je Zelf (MMJZ) cursus van eind september kan nu al.
  • Aanmelden voor orkest; ensemble of muzieklessen via deze website!

Harmonie

Het harmonie orkest

Het harmonie orkest van de Stedelijke Muziekvereniging bestaat uit ca. 30 muzikanten, in leeftijd variërend van 11 tot en met 70 jaar. Het orkest staat sinds januari 2019 onder de artistieke leiding van dirigent Rudy Böhmer. Onder zijn leiding hopen we het orkest weer een boost te geven.

Afhankelijk van het instrument speelt men minimaal op het niveau van het A of B-examen HaFaBra.

Het orkest repeteert op woensdag avond van 19:30 tot 21:30 uur in het gebouw van de Muziekvereniging: Het Stedium.

Optredens

Het harmonie-orkest geeft enkele malen per jaar een concert.
Daarnaast verleent de Stedelijke medewerking aan evenementen in Huissen, zoals de Koninginnedag, Avondvierdaagse, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag en de Huessense Umdracht.

Voor foto-impressies van optredens en andere activiteiten, klik hier.

Het repertoire

Het repertoire bestaat voor een groot deel uit arrangementen, die dirigent Rudy Böhmer speciaal gemaakt heeft. Verder natuurlijk ook uit bewerkingen van klassieke muziekstukken, filmmuziek, populaire muziek en speciaal voor harmonie-orkesten gecomponeerde stukken. De selectie wordt samengesteld door de muziekcommissie die bestaat uit de dirigent en enkele leden van het orkest.

Interesse?

Een aantal secties van het orkest kunnen nog uitgebreid worden, dus heb je interesse, kom dan eens kijken tijdens een repetitie of stuur een berichtje via onze contact pagina o.v.v. interesse in orkest. Binnen drie werkdagen nemen wij contact met u op.