Instrumenten

 

Voorbeelden van instrumenten

Er wordt les gegeven op klarinet, fluit, hobo, saxofoon, trompet, trombone, fagot, bas en euphonium(bariton). Daarnaast wordt er ook pianoles gegeven.

Indien beschikbaar, krijgt u van de vereniging een instrument in bruikleen (met uitzondering van piano). Dit scheelt u de aanschaf van een instrument!

De bedoeling is dat elke leerling, met uitzondering van de piano leerlingen, na verloop van tijd mee gaat  spelen in het leerlingen ensemble en daarna in het orkest zelf.

 

Koper blaasinstrumenten

De lessen zijn wekelijks individueel en duren 20 minuten. De docent maakt in overleg een afspraak voor de lestijd.

Hout blaasinstrumenten

Ook hier geldt: De lessen zijn wekelijks individueel en duren 20 minuten. De docent maakt in overleg een afspraak voor de lestijd.

Piano

Deze lessen zijn ook individueel en duren normaliter 30 minuten. Ook hier geldt dat de docent een afspraak maakt voor de lestijd.

Omdat een piano geen standaard instrument is voor in een orkest of een slagwerk ensemble gelden hiervoor aparte tarieven.

Zie hiervoor de pagina Kosten.

Gitaar

Deze lessen zijn individueel. De minimum leeftijd is 8 jaar. De lestijd voor leerlingen van 8 tot 12 jaar is 20 minuten per week. Voor leerlingen van 12 jaar en ouder is dat 30 minuten per week. De docent plant de lessen in.

Wij hopen dat we ook te zijner tijd leerlingen in het orkest of slagwerkgroep kunnen verwelkomen.

Het is de bedoeling dat zelf een gitaar wordt aangeschaft.

Interesse?

Wilt u meer weten over de lessen, schroom dan niet om contact op te nemen via ons aanmeldingsformulier en meldt je interesse in een opleiding.  Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

We kunnen in samenwerking met een docent behulpzaam zijn bij de keuze van het meest geschikte instrument.