Bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen worden de lessen gegeven door gediplomeerde docenten.

Dit zijn onze docenten:

Dianne Bolte

Piano docente. Bij onze vereniging sinds 19 maart 1992.  Dianne heeft in 1990 haar conservatorium studie piano DM (docerend musicus) afgerond bij ArtEZ in Enschede. Dianne geeft op dinsdagmiddag en avond les in het Stedium en indien nodig bij haar thuis. Ze geeft vanaf 1988 pianoles. Sinds 2005 heeft ze ook een pianopraktijk aan huis in Oosterbeek.

Jetty Dokter

Fluit docente, piano docente en docente van de cursus Muziek Maak Je Zelf.

Jetty is sinds 1 april 2010 als docent actief bij onze vereniging. Op woensdagmiddag en –avond geeft zij les in het Stedium aan de fluit- en piano leerlingen. Leerlingen die verhinderd zijn op woensdag ontvangt zij eventueel op een andere dag bij haar thuis voor de les.

Jetty geeft ook al sinds 2010 de cursussen Muziek Maak Je Zelf aan de beginnende leerlingen.

Jetty Dokter behaalde haar diploma Docerend Musicus met als hoofdvak dwarsfluit en als bijvak piano aan de Hoge School voor de Kunsten in Zwolle in 1993 en geeft sinds die tijd dwarsfluitles. Na haar opleiding heeft Jetty zich bekwaamd in klassikaal lesgeven en hiervoor haar eerstegraads bevoegdheid Docent Muziek behaald in 2012. In 2017 is Jetty bij de Schumann academie afgestudeerd op het hoofdvak klassiek zang. Daarnaast is Jetty de drijvende kracht achter de Blazersbende; een project om leerlingen op basisscholen kennis te laten maken en enthousiast te maken voor het bespelen van een blaasinstrument.

Mike de Geest

Mike is naast docent slagwerk ook instructeur van het slagwerk ensemble. Bij onze vereniging sinds 8 januari 2016. Hij geeft op dinsdagmiddag en op vrijdagmiddag en avond met veel enthousiasme les in het Stedium aan onze slagwerkleerlingen. Daarna is op vrijdag avond het slagwerk ensemble aan de beurt. Zowel bij de leerlingen als bij het ensemble weet hij zijn enthousiasme over te brengen.

Nancy Menheere

Docente saxofoon en klarinet. Bij onze vereniging sinds 11 mei 2016.

De in Australië opgegroeide Nancy vond op haar dertiende haar grote muzikale liefde in de klarinet. Naast klarinet speelt zij saxofoon, piano, gitaar en dwarsfluit. In Brisbane (Queensland) studeerde zij klarinet bij John Harrison (Basklarinettist van het Queensland Symphony Orchestra), zij haalde daar haar ‘Bachelor of Music’ en kwam vervolgens in 1996 terug naar Nederland om klarinet te studeren bij Reinier Hogerheijde in Arnhem aan het ArtEZ. Nancy geeft op

Hugo van der Wedden

Hugo van der Wedden is een veelgevraagd freelance trombonist en bastrompettist. Hij geeft op woensdag middag met groot enthousiasme les aan onze groot- en klein koperleerlingen. Met name: trombone, bariton en trompet. Hugo is al sinds begin oktober 1995 betrokken bij de vereniging.