• Eerstvolgende cursus Muziek Maak Je Zelf (MMJZ) staat gepland te beginnen na de voorjaarsvakantie als de corona situatie dat toe laat !!
  • Aanmelden voor die MMJZ cursus van 2022 kan al vanaf nu!!
  • Aanmelden voor orkest; ensemble of muzieklessen ook via deze website!

Proeflessen

Als je op zoek bent naar muzieklessen ben je bij de Stedelijke Muziekvereniging Huissen aan het juiste adres.

De vereniging heeft al sinds haar ontstaan ervaring met het zelf opleiden van leerlingen met het doel de leerlingen mee te laten spelen in een orkest of ensemble. Ook de theorie heeft daarbij de aandacht. Wanneer een leerling daaraan toe is wordt hij/zij in overleg ingeschreven om deel te nemen aan een theorie en/of praktijkexamen voor zijn instrument.

Proeflessen

De SMH biedt de mogelijkheid voor aankomende leerlingen op blaas- en slagwerk instrument een maand gratis proefles te krijgen. Te starten vanaf het begin van de maand. Dit geldt niet voor piano lessen.

Instrument

De leerlingen van de SMH krijgen, indien voorradig, een blaasinstrument gratis in bruikleen.

De examens
De muziekdocenten werken met de leerlingen toe naar het HaFaBra muziekexamen. HaFaBra is een landelijk examen dat afgenomen wordt door MGBF, de muziekbond voor Gelderland en Flevoland. Het examen bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Het theorie examen wordt digitaal afgenomen met een tablet en kan ook digitaal worden voorbereid samen met de docent.

De helft van de examenkosten worden gedekt door de vereniging.

Het leerlingen orkest

Na ongeveer een jaar muziekles gevolgd te hebben zijn de meeste leerlingen toe aan de volgende stap; meespelen met het leerlingen orkest. Het leerlingen orkest biedt beginnende muzikanten een podium waarop zij het samenspel kunnen beoefenen. In het leerlingen orkest worden muzikanten opgeleid voor het harmonie orkest.

Hetzelfde geldt voor de slagwerk leerlingen. De vervolgstap is daar dat de leerlingen mee gaan spelen in het jeugd ensemble als opleidingsstap voor het het slagwerkensemble.

Aanmelden

Als u lid van de Stedelijke Muziekvereniging Huissen wilt worden kan kunt u zich inschrijven via deze pagina.
Kiest u eerst voor proeflessen? Stuur dan een e-mail via onze contact pagina o.v.v. proeflessen.