Slagwerk

Wat is het slagwerk ensemble?

Het slagwerk ensemble bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten die muziek maken met slagwerkinstrumenten. Deze instrumenten bestaan uit:

  • melodisch slagwerk, zoals xylofoon, marimba, buis klokkenspel en pauken
  • ongestemd slagwerk, zoals triangel, trommel, drumstel enzovoort.

Alle muzikanten volgen een opleiding of hebben een opleiding gevolgd voor slagwerk. De Stedelijke verzorgt deze opleidingen in eigen beheer. Klik hier voor opleidingen.

Het slagwerk ensemble van de Stedelijke

Het slagwerk ensemble van de Stedelijke is in 1994 opgericht.
Sinds januari 2016 staat het ensemble onder leiding van Mike de Geest.

Het ensemble treed ook vaak samen met het harmonie orkest op bij concerten, maar organiseert zelf ook regelmatig gezamenlijke optredens of slagwerk concerten met andere verenigingen.
Foto's van die optredens zijn te bekijken door hier te klikken.

Het repertoire

Het repertoire van het ensemble is gebaseerd op bekende melodieën uit films of speciaal voor slagwerk ensembles gecomponeerde stukken.

Repetities op vrijdagavond in Het Stedium:

De jeugd repetitie is van 19.30 tot 20.15 uur. Bedoeld voor alle jeugdleden en gevorderden. Mike geeft aan welke jeugdleden hier aan toe zijn en mee willen spelen. Het doel is de jeugd bekend te maken met het slagwerk ensemble.

De repetitie van het Slagwerk ensemble is van 20.30 tot 21.45 uur. Bedoeld voor gevorderde leden en jeugdleden i.o.m. Mike.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten van het slagwerk ensemble stuur een berichtje via onze contact pagina o.v.v. interesse in slagwerk. Binnen drie werkdagen nemen wij contact met u op.