Slagwerk

Wat is het slagwerk ensemble?

Het slagwerk ensemble bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten die muziek maken met slagwerkinstrumenten. Deze instrumenten bestaan uit:

  • melodisch slagwerk, zoals xylofoon, marimba, buis klokkenspel en pauken
  • ongestemd slagwerk, zoals triangel, trommel, drumstel enzovoort.

Alle muzikanten volgen een opleiding of hebben een opleiding gevolgd voor slagwerk. De Stedelijke verzorgt deze opleidingen in eigen beheer. Klik hier voor opleidingen.

Het slagwerk ensemble van de Stedelijke

Het slagwerk ensemble van de Stedelijke is in 1994 opgericht en heeft tot juli 2006 onder de leiding gestaan van Marco Onstenk. 
Daarna heeft het tot eind 2015 onder leiding gestaan van Marius Bongers.
Sinds januari 2016 staat het ensemble onder leiding van Mike de Geest.
Het ensemble is uitgegroeid tot een ensemble van ruim 12 muzikanten.

Het ensemble treed ook vaak samen met het harmonie orkest op bij concerten, maar organiseert zelf ook regelmatig gezamenlijke optredens of slagwerk concerten met andere verenigingen.
Foto's van die optredens zijn te bekijken door hier te klikken.

Het repertoire

Het repertoire van het ensemble is gebaseerd op bekende melodieën uit films of speciaal voor slagwerk ensembles gecomponeerde stukken.

Jeugd ensemble

Sinds januari 2010 is er ook een jeugd slagwerk ensemble geformeerd om de overgang naar het ensemble niet te groot te maken.  Ook dit ensemble staat onder leiding van Mike de Geest.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten van het slagwerk ensemble stuur een berichtje naar stedelijke@gmail.com o.v.v. interesse in slagwerk. Binnen drie werkdagen nemen wij contact met u op.

Het ensemble repeteert op vrijdag avond van 19.30 tot 21.45 uur in Muziekgebouw Het Stedium. Te beginnen met het jeugd ensemble natuurlijk.